Over Buur worden

Buur word je als je je vis op maandagavond bij iemand uit jouw straat of buurt op wilt halen. Die iemand noemen wij een ‘Visser’. Tussen 17.30 en 20.00 uur brengen we de pakjes vis bij de Visser aan huis en jij ontvangt van ons een mailtje zodra de vis is afgeleverd bij jouw Visser.

Iedere donderdag sturen we je een mail met wat er op het menu staat voor komende maandag.

Wil je een week overslaan? Geen probleem! Log gewoon in op je eigen account en klik de data aan waarop je geen vis wilt. De mail die we op donderdag sturen is ook een herinnering om af te melden voor de komende maandag. In de mail zit een link waarmee je heel gemakkelijk de komende week overslaat.

Wat gebeurt er als ik vergeet mijn vis op te halen? Je krijgt van ons een mail zodra de vis is afgeleverd bij jouw Visser. Mocht je het toch vergeten, horen we dat van jouw Visser en nemen we contact met je op.

De vis verpakken we per 300 gram. Dat is een mooie portie voor 2 personen en kost 8,50 euro.

Over Visser worden

Vind je het fijn als we de vis bij jou thuis brengen, schrijf je dan in als ‘Visser’. We brengen je iedere week de pakjes vis die jezelf bestelt én de pakjes van je buren en vrienden die bij jou staan ingeschreven.

Kan heel Amsterdam zich bij mij inschrijven? Nee, je bepaalt helemaal zelf hoeveel buren en vrienden bij jou hun vis kunnen ophalen. Als je je inschrijft als Visser, geef je aan ons door voor hoeveel pakjes vis je plek hebt in je koelkast. Vol is vol. Dus dan kunnen er ook geen nieuwe Buren zich bij jou inschrijven. Je kan dit natuurlijk ieder moment veranderen.

Krijg ik dan wildvreemde mensen aan mijn deur? Wil een nieuwe buurman vis bij jou komen halen, dan ontvang je van ons een mailtje om te checken of dat oké is. Wij hebben zelf jaren op deze manier vis met onze buren gedeeld en er ontstonden vaak mooie contacten tussen iedereen die vis kwam halen. Maar je kan het natuurlijk net zo goed met een paar goede buren of vrienden samendoen.

Moet ik bijhouden wie de vis opgehaald heeft? Als je meer dan 1 Buur hebt die bij jou vis op komen halen, is dat zeker handig. Je krijgt van ons een lijstje met wie die week bij jou vis komt halen. Mochten er pakjes niet opgehaald worden, weet je precies van wie die zijn.

Wat doe ik als iemand zijn vis niet ophaalt? Iedere dinsdag ontvang je van ons een mailtje. Als alles goed is gegaan, negeer je die mail. Zo niet, reageer je op de mail en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een oplossing te vinden.

Moet ik de hele avond naar de voordeur lopen? Dat kan maar dat hoeft niet. In de tijd dat wij zelf voor de buurt vis lieten komen, zetten we een koelbox buiten in ons portiek. Spreek dan af dat iedere Buur zichzelf afkruist als hij de vis heeft opgehaald.

Kan ik ook een weekje overslaan? Ja natuurlijk. Als Visser kan je aangeven dat je een week geen vis wilt. We komen dan wel de vis voor je Buren brengen. Ben je op vakantie en kan je de vis voor je Buren niet aannemen, laat het ons een week van tevoren weten. We zoeken dan een oplossing voor de Buren die bij jou vis komen halen.